Udruženje Romkinja Osvit je lokalni partner Autonomnom Ženskom Centru iz Beograda za realizaciju planiranih aktivnosti u projektu „Nulta tolerancija na rodno zasnovano nasilje“, a projekat se sprovodi u periodu 2015 – 2018. godine.
Cilj projekta je da doprinesemo povećanju bezbednosti mladih devojaka u srednjim školama i na fakultetima od seksualnog i rodno zasnovanog nasilja (SRZN) kroz podizanje nivoa znanja i informisanosti mladih, njihovo osnaživanje da preispituju svoje stavove i vrednosti i budu nosioci/teljke pozitivnih promena u društvu.

Takođe nam je cilj da unapredimo institucionalni odgovor u prevenciji i zaštiti od nasilja u srednjim školama i na fakultetima, kao i podizanje svesti javnosti na ovu temu.

Aktivnosti: Vršnjačka edukacija mladih iz Škole mode i lepote i Pravno-poslovne škole u Nišu, 16 radionica sa učenicima/cama tih škola, 2 follow up sastanka sa učenicima/cama tih škola, 10 sastanaka sa nastavnicima/cama i javna akcija iscrtavanja stensila na temu „Mogu da neću“ i „Ljubav nije nasilje“.