Završetak projekta „Da pravo na rad ne bude prazna priča“ obeležen je podelom sertifikata i mini grantova korisnicama koje su završile kurseve na Narodnom univerzitetu Niš. 100 žena iz Niša, Merošine, Aleksinca i Doljevca unapredilo je svoja znanja o pravu na rad i ženskim ljudskim pravima. Ukupno 52 korisnice dobile su nove profile zanimanja, a 28 korisnica koje su završile kurseve za manikir-pedikir, frizerke, šminkerke i kozmetičarke dobilo je osnovnu opremu za započinjanje sopstvenog biznisa. 7 žena je napisalo biznis plan uz podršku savetnica Info centra i dobilo opremu za ekonomsko osnaživanje. 3 Romkinje su na fb stranici Info centra saznale za konkurse i uz našu podršku napisale CV i motivaciona pisma, nakon čega su konkurisale i dobile zaposlenje u struci.
„Da pravo na rad ne bude prazna priča“ je projekat koji pruža priliku za podsticanje osnaživanja žena i devojaka iz višestruko marginalizovanih grupa, da razviju veštine i kompetencije za aktivno učešće na tržištu rada.
Ovaj program je podržan od UN Women-a u okviru projekta „Ključni koraci ka rodnoj ravnopravnosti“, uz finansijsku podršku Evropske unije.