U okviru projekta „Romski omladinski radnici za vibrantno građansko društvo,“ sprovedenog od strane Romaske asocijacije za žene i mlade „LULUDI“ u partnerstvu sa Udruženjem Romkinja Osvit, nastao je inspirativan video o rodnoj ravnopravnosti. Ovaj projekat je podržan od strane Nacionalne agencije za evropske obrazovne programe i mobilnost kroz Erasmus+ program Evropske unije. Video sadržaj je isključiva odgovornost autora.

Kroz video, koji nosi snažnu poruku, istražuje se istorijski put ženske borbe za ravnopravnost, naglašavajući ključne trenutke u ostvarivanju prava žena. Poseban fokus stavljen je na ulogu romskih žena u procesu ostvarivanja rodne ravnopravnosti. Kroz svedočanstva i aktivizam, video poziva na promišljanje o postizanju jednakosti unutar romske zajednice.

Zaključno, video nas podseća da je borba za rodnu ravnopravnost zajednički cilj koji se tiče svih. Kada se udružimo u ovoj borbi, gradimo bolju budućnost za sve nas, stvarajući društvo koje ceni različitosti i poštuje prava svakog pojedinca.

Ne dozvoli da ti neko uskrati prava za koja su se naše mame i bake borile!