Završni sastanak projekta „Romski omladinski radnici za vibrantno građansko društvo“, podržanog od strane EU u okviru Erasmus+ programa, održan je s velikim uspehom. Na ovom ključnom događaju, koji je bio posvećen evaluaciji projekta, mladi aktivisti/kinje su dobili zaslužene sertifikate za uspešno završenu obuku i vođenje fokus grupa na teme rodne ravnopravnosti, diskriminacije i anticiganizma.

Učesnici su imali priliku podeliti svoje iskustvo i naučene lekcije tokom projekta. Razgovori su bili inspirativni i duboko angažovani, sažimajući ključne momente obuke, izazove koje su mladi aktivisti/kinje susreli tokom vođenja fokus grupa i doprinos koji su dali kampanji za podizanje svesti o rodnoj ravnopravnosti, diskriminaciji i anticiganizmu.

Dodela sertifikata predstavljala je ne samo priznanje za uloženi trud već i podstrek za nastavak angažmana u oblasti ljudskih prava i društvenog aktivizma. Ova inicijativa, koja je okupila Udruženje Romkinja „Osvit“ i partnera РАЖМ „Лулуди“, igra ključnu ulogu u stvaranju vibrantnog građanskog društva koje ceni raznolikost i bori se protiv svih oblika diskriminacije.